Μεγάλες απάτες: Στοίχημα

Μπήκε στην ζωή του ανθρώπου σαν συνέχεια της απόδειξης της αυθεντίας του.

Και συνεχίζεται απλά σαν ένας εθισμός. Στοιχηματίζει σχεδόν τα πάντα. Στην ουσία, προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον. Που θα κάτσει η μπίλια. Κόκκινα ή μαύρα. Ποιό το τελικό σκορ. Ποιός θα βγει πρώτος στην eurovision. Και η λίστα της ηλιθιότητας είναι ατελείωτη.

Αυτός που τον μεσαίωνα έκαιγε γυναίκες σαν μάγισσες και τώρα βρίζει την γυναίκα του που πιστεύει στα ζώδια. Αυτός, έχει μετατραπεί σε μια χαρτορίχτρα. Απλά αντικατέστησε τα ταρώ με συμβατική τράπουλα, το άστρα και όραμα με κουπόνι στοιχήματος και με πρόσχημα το άμεσο κέρδος και ενίοτε τον οπαδισμό του με το ποδόσφαιρο ή άλλο άθλημα προσπαθεί να μαντέψει το μέλλον.

Ο χαρακτηρισμός αλογομούρης που είχε κάποτε δεν του αρμόζει πια, αφού το στοίχημα μετατράπηκε σε κάτι πιο mainstream και κυριλέ και πλέον δεν συχνάζει σε ιπποδρόμους που μυρίζουν περιτώματα αλόγων, αλλά σε πλήρως ανακαινισμένα πρακτορεία εξοπλισμένα με full hd οθόνες για να μην χάνει ούτε κόρνερ.

Ακόμα όμως δεν λέει να συνειδητοποιήσει πως δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για μπίζνα, αφού μέσα σε αίθουσες που κατά βάση βρωμάνε τεστοστερόνη, ο μόνιμος νικητής είναι ένας, πάντοτε γένους θηλυκού που ακούει στο όνομα Μάνα.

Καλή σας επιτυχία λοιπόν και μην ξεχνάτε να παίζετε υπεύθυνα.

Hisstationand4aces-coolidge